334 HEALTHY FEEDING

Alle forældre ved at god ernæring er afgørende for et barns fysiske og kognitive udvikling. Sunde spisevaner for spædbarn og tumlinge er mere end den mad som du omsorgsfuldt giver dem, og et par enkle hygiejnetips kan sikre, at dit barn får mest muligt ud af den sunde kost, du giver dem.

Din babys immunsystem er stadig ved at blive udviklet, og de er meget modtagelige overfor sygdomme som større børn har opbygget et naturligt forsvar imod.

For at holde spisetiden sund, har vi et par tips til at hjælpe dig, og selvom vi ikke kan garantere at gøre spisetiden nemmere med dit barn, kan vi gøre dem sundere!

  1. Vask deres hænder. Det er en god vane at lære dem, og vi bør alle vaske vores hænder inden vi spise, for at undgå mavevirus og sygdom
  2. Hvis dit barn får sutteflaske, så er det meget vigtigt at du sørger for at sterilisere deres flasker, og generelt skal du fortsætte med det indtil de er 12 måneder. Flaskerne skal være rene og uden fedtet film, og derefter kan du bruge en velegnet desinficerende væske eller en mikroovns-damper, hvis du har en. Hvis du bruger modermælkserstatning, er det vigtigt at det vand, du bruger til at lave flasken er helt sikkert, fri for forurening og skal være grundigt kogt for at fjerne bakterier fra vandet.
  3. Når dit barn er begyndt at spise fast føde, er det vigtigt at sikre at maden er blevet grundigt kogt og tilberedt i hygiejniske omgivelser.

Tre tips til at forbedre fødevarehygiejne er: 

  1. Sørg for at du vasker dine hænder inden du tilbereder mad, så du ikke utilsigtet forurener maden med bakterier som du kan have på dine hænder.
  2. Sørg for at de overflader, du tilbereder maden på er hygiejnisk rene.
  3. Brug en ren klud eller svamp. Klude kan gemme på skadelige bakterier, så vask dem på over 60°C for at dræbe bakterier. Hvis din klud eller svamp ikke er hygiejnisk ren, kan du overføre tusindvis af bakterier til de overflader, hvor du laver mad!

Højstolen er et vigtigt hygiejne-hotspot, når dine børn er små. Som enhver forælder til små børn vil vide, kommer maden ofte ud over det hele når de spiser, så det er vigtigt, at holde højstolen hygiejnisk ren og at sikre en sund spisetid for dit barn. Sørg for at rengøre den grundigt efter hvert måltid, og fjern alle madrester. Når alle madresterne er fjernet og den er rengjort, kan du overveje at desinficere den for at dræbe 99,9% af de resterende bakterier og virus. Dette vil hjælpe med at holde dit barns højstol hygiejnisk ren.