How To Wash Your Hands

Hænder er noget af det der bærer allerflest bakterier[i], især små hænder, der har travlt med at lege og undersøge. At vaske dine hænder grundigt med varmt vand og sæbe er en af de bedste måder til at hjælpe med at beskytte dig og din familiemod sygdom.[ii]Derfor er det vigtigt at du gør håndvaskningen sjov for børnene, for at de bliver ved med at gøre det. Her er der et par teknikker der vil hjælpe dig med at undgå den daglige kamp.

Lav en håndvaskningsoversigt
En let made at gøre håndvask sjovt for børn, er ved at lave en håndvaskningsoversigt med de vigtigste tidspunkter hvor dine børn skal vaske deres hænder derhjemme med sæbe og vand. Der behøver ikke være en præmie, men dine børn vil elske at sætte et kryds. hver gang de har vasket deres hænder, som en visuel belønning for deres bedrift. Overskriften kan blandt andet indeholde:

  • Før morgenmad
  • Før frokost
  • Før aftensmad
  • Efter toiletbesøg
  • Efter leg udenfor
  • Efter skole
  • Efter de har rørt ved dyr


S
yng en sang
Det er vigtigt at sørge for at dine børn vasker hænder i 20 sekunder[i], for at ungå at sprede bakterier. Et godt trick er at gøre det til en vane, at synge en sang med dine børn mens de vaske hænder. Når de er færdige med at synge, så ved de at de har vasket hænder længe nok. Det gode ved denne teknik, er at dine børn kan gøre det hvor som helst – i skolen, ved deres venner og på offentlige toiletter.


Gør det børnevenligt

Lav en børnevenlig vaske-station derhjemme med en skammel og Dettol No-Touch Automatisk Sæbedispenser. Jo nemmere det er for dine børn at vaske hænder, jo mindre vil det virke som en pligt. Lad dit barn vælge deres egne produkter, som f.eks. et specielt håndklæde til at tørre deres hænder efterfølgende, på den måde kan de virkelig være stolte af at vaske deres hænder af sig selv.


Leg en leg

Hvis det er lidt af en kamp at få dit barn til at vaske hænder, så kan du lave det om til en leg. En ide til en leg er ”Hvis hænder dufter renest?” Dette burde sørge for at hænderne får en god skrubbetur – de vil måske endda lege legen med deres venner i skolen.

Opmuntre dit barn til at bruge sæbe såvel som vand, ved at lære dem omkring bakterier på en visuel måde. Du kan for eksempel drysse lidt glimmer på deres hænder, som skal repræsentere bakterier, på den måde kan de se hvor meget nemmere det er at vaske ’Bakterier’ væk når man bruger sæbe.


Vær kunstnerisk

Lav håndvasningsteknikker om til et sjovt og kreativt projekt. Sæt dig med dine børn og lav en hjemmelavet plakat, der viser hvordan man korrekt vasker hænder og hav det på badeværelset, som reference. At tegne trin for trin hvordan man skal vaske hænder, et en god visuel måde at lære dem vigtigheden af ordentlig håndvaskning. Vi anbefaler følgende håndvaskningsteknikker, for at sikre for at de små hænder bliver rene:

1. Gør hænderne våde under løbende vand.
2. Påfør Dettol Håndsæbe og skum det op.
3. Gnid hænderne grundigt med sæbe I 20 sekunder[1]. Husk også at vaske bagsiden af dine hænder og under neglene.
4. Skyld grundigt.
5. Tør dine hænder med et rent håndklæde eller håndtørrer.
6. Brug håndklædet eller din albue for at slukke for vandhanen.


Rutine og gentagelse

Vores sidste tip er at være en god håndvasknings-rollemodel for dine børn og gør det til en rutine. Når du kommer hjem fra købmanden, udendørsaktiviteter eller andre ærinder, så gør det til en rutine at hænge jakken op, tage dine sko af og vaske hænder, før du gør noget andet. Del rutinen med din familie og snart vil den gode rutine blive til en vane og holde børnene beskyttet mod ulækre bakterier.