GERM LARGE

Hvornår var den sidste gang, du tænkte over, hvordan du vasker hænder? Du har gjort det hele dit liv – men har du vasket hænder rigtigt? 

Vidste du, at for at vaske dine hænder grundigt, skal du gnubbe hænderne sammen med sæbe og rense med løbende vand i mindst 20 sekunder, eller cirka den tid, det tager at synge 'Mester Jakob' to gange for at få dem ordenligt rene? Du har måske ikke lyst til at synge højt, men det er en praktisk måde at huske hvor lang tid, du har brug for til at vaske dine hænder!

God håndhygiejne kan reducere spredningen af skadelige bakterier, der kan føre til diarre, opkast og andre skadelige infektioner markant. Følg disse otte trin for at gøre din håndvasketeknik perfekt.

God håndvasketeknik  

  1. God håndvasketeknik  
  2. Påfør en lille mængde sæbe
  3. Gnid håndfladerne sammen (væk fra vandet)
  4. Gnid dine fingre, tommelfingre og områderne mellem fingrene
  5. Gnid neglene på dine håndflader
  6. Gnid bagsiden af hver hånd
  7. Rens med rindende vand
  8. Tør med et rent håndklæde eller papirhåndklæde

Når der sker så meget, kan det være nemt at glemme at vaske hænder. Så prøv at gøre det til en rutine, så du bliver vant til det. Skriv en besked til dig selv, skriv på din hånd, sæt en påmindelse på din telefon eller skriv denne liste indtil det sidder fast.

Håndhygiejne på farten

Naturligvis kan du ikke altid få vand og sæbe, når du er ude og på farten. Men det er ingen undskyldning for dårlig hygiejne. Du kan bruge alkoholbaseret hånddesinfektion som Dettol Desinficerende Håndgel, der dræber 99,9% af bakterier og virus.

Påfør en mængde svarende til en teskefuld på din håndflade og masser det på begge hænder, indtil det er helt væk.

Dette er særligt vigtigt brugbart inden du spise, og hvis du har været i tæt befærdede områder som butikker, parker og med offentlig transport. Men husk at du stadig bør vaske hænderne, hvis de er synligt snavsede. Børn bør kun bruge desinficerende håndgel under voksnes opsyn.