8 Gross Things

Børn. De er stadig i gang med at lære verden at kende samt ting som hygiejne og manerer. Det er op til dig at holde dem sunde og lære dem nogle sunde vaner. Lad os bare være ærlige, børn har nogle ulækre vaner. Det kan være svært for børn at forstå idéen om usynlige bakterier, der kan gøre dem syge, så start tidligt med at forklare, hvorfor det er en dårlig idé at stikke fingeren i næsen. Og lær dem ikke mindst, hvordan de vasker deres hænder og hav en bakterie-reducerende håndsæbe i nærheden. Fjern bakterierne fra de små fingre, før de spreder sig.

Næsepilleri

Ad. Sørg for at have servietter ved hånden, så dine børn kan anvende dem, når du fanger dem i at pille næse eller tørre det af på baghånden. Forklar dem, at det er en vane, som de fleste synes er ulækker og uhøflig, og at det kan sprede bakterier, der vil gøre dem syge. Send dem derefter ud og vask deres hænder med sæbe.

Børn kan ikke se problemet i at dele en sodavand, et sugerør eller noget af deres med med vennerne. De ignorerer endda problemet med farlige allergier overfor mad, og denne dårlige vane kan nogle gange sprede sygdomme. En måde at bekæmpe noget af denne bakteriedeling er ved at lære børnene at vaske hænder med sæbe, før de spiser mad. På den måde er der en minimal sandsynlighed for, at bakterierne spredes til maden eller andre.

Rode ved et sår

Alle børn får sår, skrammer og snit, når de har travl med at gøre, hvad børn nu gør. Nogle børn kan være fascinerede af kroppens helingsproces. Det kan være en svær pligt at overbevise dem om, at de skal lade plasteret være på såret og ikke pille ved det, så det kan hele ordenligt. Ved at hjælpe dem med at vaske deres hænder med sæbe regelmæssigt samt forklare, at selv de mindste sår kan blive inficeret, hvis man piller ved dem, bør hjælpe dem med at udøve en smule selvkontrol. Du kan måske udfordre dem til at lade såret falde af af sig selv og væde med dem om, hvor mange dage det vil tage. Som med al god hygiejne, er den bedste tilgang at arbejde med dit barn, så det forstår, at din krop har brug for at hele.