Illness 7 Tips To Help Prevent The Flu

Influenzasæsonen er en krigssæson – en krig mod bakterier. De er usynlige for det blotte øje, de sidder og lurer og venter på, at der kommer en kold hånd forbi og BAM! Når dit barn begynder at hoste, er det som regel allerede for sent. Når du kan se symptomerne, er de allerede smittede. Du undrer dig nok over, hvordan man helt undgår influenzavirussen? Svaret er ikke helt enkelt. Der er ikke nogen stensikker måde at stoppe en influenza eller forkølelse på, medmindre man har karantænedragter. Men det har aldrig stoppet os fra at prøve! Med enterovirusser som EV-D68, der som regel rammer børn, er det vigtigere end nogensinde at sørge for, at din familie er i sikkerhed.

Hvad kan du gøre?

Det bedste forsvar er et godt angreb. Udover at vaske dine hænder regelmæssigt, er her nogle få tips og tricks, så du kan undgå influenzaen, før den overhovedet kan ramme dig og din familie:

Undgå kram og håndtryk: Det kan virke meget asocialt, men det vil hjælpe meget, hvis du vil undgå influenza. Undgå tæt kontakt især fra folk, der er syge. Selvom du vasker dine hænder grundigt, betyder det ikke, at alle andre du trykker hånd med også er.

Bliv hjemme, hvis du er syg: Prøv ikke på at spille helt og vise din chef, at du er engageret. Bliv hjemme, hvis du er syg! Du skal ikke løbe ærinder og ordne en masse pligter i huset. Bliv i sengen og begræns sygdommen.

Vask dine vandflasker og kopper efter hver brug: Det er nemt at overse. Vi genbruger mange gange de samme vandflasker i træningscentret og kopper ved natbordet. ”Hvad kan der ske ved det?”. Meget, hvis du er syg. Genbrug af kopper og vandflasker lader influenzabakterierne blive siddende og sagtner restitueringstiden. Derudover mindsker det risikoen for, at andre bliver syge, hvis de kommer til at drikke fra den samme kop – hvilket leder os til næste pointe…

Del ikke: Glem alt, hvad du har lært i børnehaven. Man må gerne være egoistisk under influenzasæsonen – del ikke redskaber og kopper, tør fælles genstand af, som fjernbetjeninger og iPads efter brug. Hvis dit barn er syg, skal du sikre, at de bruger den samme iPad og ikke deler den med sine søskende.

Pas på dig selv: Vi prøver alle at spise rigtigt og få nok søvn, men vi gør ikke altid dét, vi siger på grund af vores travle hverdag. Du tager dig altid af din familie, men glem ikke at bruge lidt tid på dig selv også. Det er vigtigt at tage sig af sig selv under influenzasæsonen, især hvis du oplever nogle af faresignalerne. Din bedste chance for at holde influenzaen væk er et stærkt immunforsvar.

Få den influenzavaccination – punktum: Flere studier har bevist, at influenzavaccination er et stærkt forsvar. Det tager blot ti minutter og et hurtigt prik, og det kan redde dig fra en uge i ynkelighed.

Kend til fakta: Når du rengør dit hjem, er det vigtigt at kende til fakta om bakterier, så du er opmærksom på det i kampen mod influenzaen:

-          Forkølelse og influenzabakterier kan leve på overflader i op til to dage.

-          Influenzavirussen er overfølsom overfor varme og formeres hurtigere, når det er koldt. De opstår oftest i næsen og spreder sig derfra.

-          Enterovirusser, der ikke er det samme som influenzavirusser, slår som regel til mellem juli og oktober, og de er især fremstormende, når sommertemperaturen begynder at falde.

-          Størstedelen af folk, der rammes af forkølelse eller influenza, får det ved at dække deres øjne, næser eller munde til med deres inficerede hænder.

-          Influenzaen ligger som regel og slumrer i ca. tre dage, før symptomerne forekommer.

Det kan være svært at undgå influenza og andre enterovirusser som EV-D68. Men med disse hurtige tips vil du kunne beskytte din familie og stoppe influenzaen fra at komme ind i dit hjem.