Keepingtheheartofyourhomehealthy

Selv de mest nydelige hjem, kan huse uønskede bakterier, sommetider er de hvor du mindst venter dem. Du kan ikke dræbe alle bakterier i dit hjem, men det er vigtigt at bruge noget tid på grundig rengøring og desinficering af bakteriefyldte steder. Mens hovedrengøring måske lyder som en stor opgave, så behøver det ikke være det. Fra din sofa, til køkkenbordet, og fra sengetøjet til toiletskraldespanden, har vi specificeret rum for rum, så du kan rengøre effektivt.


Køkkenet

Køkkenet er nok hjertet i huset, men det indeholder også flere bakterier end noget andet rum. [i] Så hvilke områder skal man fokusere på når man gør hovedrent I køkkenet.

 • Køkkenvasken kan bære op til 100.000 gange så mange bakterier, som badeværelset. [ii] Brug desinficerende vaskemiddel eller Dettol Power & Pure Universal Cleaning Wipes til at hjælpe med at rengøre køkkenvasken, vandhanen, afløb og de omkringliggende overflader for at dræbe bakterier. Når Dettol Power & Pure vådservietter bliver anvendt som anvist, dræber det 99,0% af bakterier.
 • Køleskabet skal gøres grundigt rent mindst en gang om måneden[1]. Tør hylderne af med et desinficerende rengøringsmiddel, og smid gammel mad ud, for at modvirke bakterievækst.
 • Skraldespanden er et oplagt sted for ubehagelige bakterier. Det er vigtigt at desinficere din skraldespand hver gang du går ud med skrald. Dettol Power & Pure Universal Cleaner Spray er et godt valg til at rengøre skraldespandens låg og indvendigt. [iii]
 • Køkkenbordet og Skærebrættet bliver nemt beskidte når vi forbereder mad. Man skal anvende forskellige skærebræt for rå og tilberedt mad, og huske altid at desinficere med en ren klud og desinficerende rengøringsmiddel efter brug. [iv]

Badeværelset

Badeværelset gemmer nok ikke lige så mange bakterier som dit køkken, men de varme og fugtige forhold er et ideelt miljø for bakterier at yngle. Overvej disse tips for at holde dit badeværelse hygiejnisk rent og sikkert for din familie.

 • Berørte overflader inklusiv toiletskyl, vandhaner, badeværelsesdøre og skraldespande må ikke glemmes. Dræb bakterierne på disse overflader ved at tørre overfladen med Dettol Power & Pure Universal Cleaning Wipes.[i]
 • Brusebad, badekar og badeværelsesskabe skal skrubbes rene med desinficerende rengøringsmiddel. Det er ikke kun kalkaflejringer, der bliver større med tiden: medvirk reducering af virus, svamp og bakterier med en grundig rengøring.
 • Bademåtter og håndklæder er den perfekte grobund for bakterier. Hæng altid dine håndklæder til tørre, når du er færdig med at bruge dem, og sørg for at de bliver vasket en gang om ugen med desinficerende vaskemiddel for at dræbe eventuelle bakterier.

Stuen

Stuen er som regel ikke et problemområde i forhold til bakterier, men støv og allergener kan bygge sig op over tid, især hvis du har kæledyr. Her er et par ting at overveje at inkludere når du laver hovedrengøring i stuen.

 • Støvsug tæpper mindst en gang om ugen, da disse kan gemme en masse støv.
 • Boligtekstiler og møbelbetræk er et attraktivt sted for støvmider. Vælg et aftageligt og vaskbart betræk hvis du har en stofsofa, så du selv kan holde det rent og frisk. Tilføj desinficerende vaskemiddel til vasken for at komme af med eventuelle bakterier.
 • Minimer rodet bøger, lamper og dekorative objekter fungerer som gode gemmesteder for støv. Ved at organisere ting, bliver det nemmere at tørre overflader af og sværere for støv at samle sig.

Soveværelset

Bløde møbler betyder at dit soveværelse er det perfekte tilflugtssted for støv og allergener, så noter følgende:

 • Vask dit sengetøj regelmæssigt for at fjerne støv, allergener og snavs. For ekstra beskyttelse, tilføj desinficerende vaskemiddel til din vask.
 • Hold soveværelset kæledyrs-frit for at undgå ophobning af skæl og dyrehår. Hvilket kan forværre allergier. [i]
 • Tør hårde overflader af såsom hylder og vinduer med en disponibel desinfektionsserviet.
 • I børneværelset Prøv at vælge maskine vaskbart legetøj, for nemmere at kunne rengøre det. Hvis du tilføjer lidt desinficerende vaskemiddel til vasken, sørger du for at bakterierne bliver dræbt.[ii]

Hvor rene er dine rengøringsartikler?

Til slut, at holde dine rengøringsartikler rene, er lige så vigtigt som rengøringen, så hvordan sørger du bedst for dine rengøringsartikler?

 • Klude og svampe kan potentielt bære skadelige bakterier. Desinficer dine svampe og klude efter brug og skift dem regelmæssigt for at undgå at sprede bakterier. [i]
 • Mopper, koste og spande skal rengøres, desinficeres og tørres hvor gang du bruger dem, for at undgå bakterievækst.
 • Vaskemaskiner. Da flere af os kører økonomivask med lavere temperaturer, stiger antallet af bakterier i vaskemaskinen over tid, hvilket resulterer i dårlig lugt og potentiel forurening af vasketøjet. Det er en god ide at give din vaskemaskine en grundig rengøring en gang i mellem ved at give den desinficerende rengøringsmiddel. [ii]

 

Grundig rengøring behøver ikke være daglig, ugentlig eller månedlig, men de ovennævnte er steder hvor der kan være uønskede bakterier, som du måske ikke har tænkt over før.