DK

Article 8 Tips To A Healthy HomeKøkkenhygiejne: Hold hænderne rene

At vaske dine hænder er en af de hurtigste, billigste og nemmeste måder at praktisere god køkkenhygiejne, undgå at sprede bakterier og hjælpe med at beskytte din familie fra sygdomme. Forskning har vist at køkkenet er det mest bakteriefyldte rum i huset, så det er vigtigt at have god håndhygiejne her når man laver og forbereder mad.

Så hvornår skal vi vaske vores hænder i køkkenet?
[i]

  • Før og efter tilberedning af mad
  • Efter håndtering af rå fødevarer
  • Efter tømning af skrald
  • Efter du har lavet mad
  • Efter opvask og rengøring af overflader
  • Hvis du hoster eller nyser mens du forbereder mad, vask dine hænder og tør eventuelt berørte områder.

Simone, 27, mor til Elvira & August
Før vi starter i køkkenet, sørger jeg for at pigerne er klar til at hjælpe ved at give dem et forklæde, sætte deres hår op, rulle ærmerne op og vaske deres hænder med varmt vand og sæbe.

Jeg ved at det er vigtigt at skabe et sikkert og hygiejnisk miljø, når de skal være med til at lave mad i køkkenet. Vi inkluderer dem i hvad vi kan, alt fra menuen, vejning af grøntsager, dækning af bordet og oprydning efter maden.

Claus, 31, far til Elliot
Jeg synes det er vigtigt at være en rollemodel overfor Elliot når der skal vaskes hænder I køkkenet. Jeg sørger altid for at vaske mine hænder med ham før, under og efter tilberedningen af maden, med varmt vand og sæbe for at slippe af med bakterierne. Gentagelse og rutine er nøglen til at gøre håndvaskning til en god vane, så vi gør det sammen hver gang! Dette er den trin for trin guide, som vi følger.

1. Gør hænderne våde under løbende vand.
2. Påfør
Dettol Håndsæbe og skum det op.
3. Gnid hænderne grundigt med sæbe I 20 sekunder. Husk også at vaske bagsiden af dine hænder og under neglene.
4. Skyld grundigt.
5. Tør dine hænder med et rent håndklæde eller håndtørrer.
6. Brug håndklædet eller din albue for at slukke for vandhanen.

 Sarah, 25, mor til Alex
Både min mand og jeg foretrækker at gøre håndvaskning så simpelt som muligt for Alex! Vi sørger for at have køkkenet fyld op med god sæbe, for det meste Dettol No-Touch håndsæbe og så har vi en skammel klar, så han kan nå vasken uden besvær. Vi håber at det får ham til at tænke at håndvaskning ikke er en sur pligt.

Vi forsøger også at tale omkring håndvaskning, mens vi har travlt med at have det sjovt i køkkenet. Jeg bruger som regel muligheden til at forklare hvorfor håndvaskning er så vigtigt og hvordan det kan hjælpe hele familien med at forblive raske og glade ved at bekæmpe bakterierne. Jeg er også sikker på at Alex ved at der er visse madvarer hvor man altid skal vaske hænder efterfølgende, hvis man har rørt dem, såsom rå fødevarer, fordi de har bakterier på dem.[i]

Forhåbentlig har vi givet dig et par ideer til hvordan du gør god køkkenhygiejne lidt nemmere og håndterbart for dine børn. Husk at bruge en god antibakteriel sæbe som Dettol No-Touch håndsæbe i køkkenet for at holde de små hænder rene.