8 Clean Classroom

Er dit klasseværelse svært at rengøre? Vi har nogle tips til, hvordan du holder klasseværelset rent ved ganske enkelt at gøre det nemmere at slippe af med bakterier. Tjek også vores andre artikler omhandlende sunde klasseværelser for mere information om rene og sunde skoler og klasseværelser.

  • Reducer ting der fylder: Har du arvet gamle og forældede ting fra den tidligere lærer til brug i lokalet? Smid det ud. Giv beskadigede og gamle bøger væk og sørg for, at papir og gamle opgaver kommer i genbrugskurven eller makulatoren i stedet for, at det samler støv og bakterier. Disse ting gør det svært at tørre overfladerne af, når du prøver at rengøre potentielt skadelige bakterier i dit klasseværelse.
  • Fjern udsmykninger og kunstprojekter en gang om måneden. Udstil børnenes arbejde i en begrænset periode, så de ikke bliver bakteriemagneter.
  • Smid bløde genstande ud: Du kan have et hyggeligt læsehjørne men puder, sækkestole og andre bløde genstande, så som bamser, er arnesteder for bakterier, støvmider og allergener. Siden så mange børn lider af allergirelaterede symptomer, vil det hjælpe dem at fjerne disse genstande. Det gør det også nemmere at holde dit klasseværelse rent, da det er nemmere at manøvrere koste, mopper og støvsugere rundt.
  • Sørg for at opbevare mad i forseglede beholdere. Hvis du medbringer din frokost i klasselokalet, skal du være sikker på, at det er i en forseglet beholder.
  • Bloker ikke udluftningen i dit klasseværelse med møbler, plakater eller andre ting. Udluftningen sender ren luft ind i lokalet. Hvis du føler, at du ved, hvordan du holder lokalet rent, men at det stadig virker støvet hele tiden, så bliver luften nok ikke filtreret ordenligt. Hvis det er tilfældet, bør du tjekke det efter med pedellen eller vedligeholdelsespersonalet.